Låtskriving er rare greier

I går skrev jeg en ny låt. For meg er låtskriving en prosess som jeg virkelig elsker. Av og til bare setter jeg meg ned ved pianoet og snekrer sammen noe, og så blir det sånn som det blir. Mens andre ganger kan jeg gå i mange dager å kjenne på en inspirasjon eller en gjennomtrengende følelse i kroppen. Og da er det bare å finne det rette tidspunktet til å få en stund ved pianoet eller et annet instrument. Jeg liker å komponere på piano best. Tangentene bare ligger der med alle sine toner og venter på at jeg skal sette dem sammen.

Jeg tror låtskriving er nesten det samme som romanskriving. Handlingen og teksten har man inni seg og det er bare et tidsspørsmål før det kommer ned på papiret. Noen ganger må man slite og streve for å komme frem til noe, mens andre ganger bare kommer det som regn fra klar himmel.

Etter 3 1/2 år med låtskriving synes jeg det fortsatt er rare greier. Før forstod jeg ikke hvordan folk klarte det, men plutselig var jeg også en låtskiver. Og det hele startet med at en venn av meg hadde en dårlig dag og jeg bare måtte skrive en låt om det. Ikke kunne jeg spille noe særlig gitar, men det ble en gitarlåt for det. Det er dette som er så magisk med musikk. Jeg tror vi har den inne i oss. Det er bare det å få den ut som kan være vanskelig. Jeg er så heldig at jeg noen ganger klarer det. Men jeg vet ikke helt hvordan…

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s