Postkort fra Paris!

Jeg har vært på ferie. Det trengtes etter en høst med masse jobbing og lite fri. Jeg har vært i Paris og sett meg om. For en by! Der var det travelt, men veldig fint. Hele byen var så sjarmerende. Gamle, slitte hus med franske balkonger med blomster og trær på, flotte skilt over alt, masse severdigheter, søte fortauskafeer og stilige mennesker. Det var som på film. Jeg er utrolig glad i franske filmer, så det var stas å endelig få se hvordan det er i virkeligheten. Det rare med Paris er at det franske folk lever opp til alle klisjeene som er knyttet til dem. Franskmenn kjøper baguett, går med alpelue, er velkledte og snakker lite engelsk. På kafeene er de høflige og oppmerksomme. Hele byen var full av karuseller, snirklende bokstaver, travle mennesker, cafe au lait, makroner og motebutikker. Det som slo meg var at det var få parker der. Det er ikke så lett å finne et sted å rusle seg en tur. Men det er kanskje ikke nødvendig hvis man bor der. Da går man heller med raske skritt på gata.
Nå er jeg full av inntrykk og overveldet og glad for å ha kommet meg bort litt. Det har gitt inspirasjon til å skrive nye låter. Kanskje det blir en låt med fransk valsetakt neste gang. Det gav i hvertfall påfyll å besøke et sånt fint sted. Paris Je´taime!

Byen var så gjennomført med alle sine flotte skilt. 

Reisegnomen var med og markerte at han hadde vært i Paris!

En av de mange karusellene i byen.

Jeg kjøpte postkort med en stilig dame på.

Montmartre er bydelen der kunstnere holder til, og der «Den fabelaktige Amelie fra Montmartre» (verdens fineste film) er spilt inn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s