Folkehøgskolen, kreativiteten og fargene

Jeg blir inspirert av farger. Sammensetninger av pasteller eller knæsje farger sammen med prikker og andre mønstre. Hjemme dekorerer jeg med sånne ting fordi jeg tror at det har mye å si for hvordan man har det hjemme. Er alt hvitt, så føler jeg at det tilfører lite energi til rommet, men er det farger, så skaper det glede og inspirasjon. Og det å hente frem inspirasjon er det jeg jobber med om dagen. Derfor er det viktig at alt ligger til rette for inspirasjonsrike dager.
Jeg jobber en liten periode på folkehøgskole igjen. Og jeg hjelper elevene med å sette opp et stykke. Nok en gang tar jeg toget dit ingen skal, og går på en landevei til jeg kommer til en liten skole. Vi skaper en verden med rare karakterer og planlegger å lage flotte kostymer og rekvisitter. Jeg gleder meg til at vi skal bruke en hel dag på å male, spikre, klippe og lime. Det er en så fin del av prosessen. 
På folkehøgskolen er man fritatt fra karakterpress. Dermed opplever jeg at elevene ofte strekker seg lenger og utvikler seg mer enn på andre utdanninger. Elevene vurderes hele veien, men på en mer konstruktiv måte og jeg liker den friheten. Den gjør at vi alle blir mer kreative og inspirasjonen blir lettere å finne. For øyeblikket er både elevene og jeg veldig inspirerte. I begynnelsen av en prosess ser man som oftest kun mulighetene og man tenker stort, og det liker jeg. Vi skal prøve å få til det vi ser for oss. Nå blir det spennende fremover når vi begynner å se helheten.

2 kommentarer om “Folkehøgskolen, kreativiteten og fargene

  1. Ine 11. april 2013 kl. 09:26

    Du har det så fint hjemme hos deg! Må komme å se på ordentlig en dag 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s