Jeg har endelig starta på kjøkkenhageprosjektet mitt. I år vil jeg ha som mål å være selvforsynt med noen grønnsaker. For etter et par sesonger som museumsbonde har jeg fått med meg litt kunnskap om det å så, luke og høste. Det er så gøy. Og nå som det er lyst ute, er det bare å sette i gang forberedelsene. Det er ikke så mye som skal til. Bare se på dette:
Finn ut hva du ønsker og liker å spise. Noen grønnsaker skal såes i juni, juli, så jeg startet med disse to som man kan forberede allerede nå.
Noen tomme tebokser fungerer som spirebegere inntil jeg kan plante ut.
God jord er viktig. Jeg har fått tak i jord som ikke er tilsatt kunstige stoffer. Og det er jo fint, for det trenger vi jo ikke.
Jeg har et lite drivhus som står i vinduet der det er mye lys. Har man ikke drivhus funker plast like fint. For å ikke glemme hva som er hva har jeg lagd skilt av papp og papirsugerør.
Etter å ha sådd frøene og vannet er alt klart. Nå er det bare å vente på at det skal spire:)
Fortsettelse følger…
Takk:) Jeg starter litt nå, for synes det er stas å følge med på spirene. Hihi! Noen frø kan jo såes rett i potte/ bed når det er varmt nok ute. Tenker å så litt mer etter hvert. Ha en fin uke du og! 🙂
LikerLiker
Du er flink! Jeg tenkte å vente til det ble varmt nok på balkongen, men kanskje jeg skulle mekke et drivhus i vinduskarmen…Ha en fin uke! Hilsen Anette
LikerLiker
Takk:) Dette kan jo du og kjære kollega. Ja, neste år blir det nok stor stas kan jeg tenke meg! Hihi. Da er nok sånne ting kjempeinteressante:)
LikerLiker
Så flink du er! Dette har jeg lyst til å gjøre i framtida også, men tror ikke det blir denne våren. Kanskje neste år? Tenk så fint for Orvar å være med på 🙂
LikerLiker