Pusletid

Jeg elsker å pusle. Noen ganger må jeg bare sette meg ned for å klippe i papir, rydde, sortere, dekorere, fargelegge. Jeg har rett å slett et puslebehov. For å kunne komble helt av setter jeg meg ned eller rusler rundt og flytter på ting, pakker inn eller trekker om. Denne høsten har det vært lite tid til pusling, men nå prøver jeg å få tid til noe. Speiselt nå før jul når julegaver må lages eller bli pakket inn. Jeg har funnet ut at avispapir og sider fra en motekatalog kan bli til kul innpakning istedet for forurensende papir man kjøper i butikken, og at gavelapper er enkle og finere når man lager dem selv.
Mens jeg pusler hører jeg alltid på musikk. Da får som oftest høytalerene mine gjennomgå, men jeg har funnet ut at det å høre på musikk via hodetelefoner ofte er bedre. Å få lyden rett inn i ørene gjør at jeg ofte opplever den sterkere. Da hører jeg ikke bilene på gata eller den bjeffende hunden til naboen.
Det hender at jeg pusler med musikken min også. Klimprer på gitaren eller pianoet for å se om jeg klarer å lokke frem noen nye akkorder. Det kan være litt frustrerende hvis jeg finner på noe, men ikke klarer å skrive en en hel låt. Da er det bare å spille inn det jeg har laget og la det ligge en stund, for så å ta det opp igjen. Da kan det hende at noe har fått modne helt av seg selv og at sangen plutselig dukker opp i sin helhet en dag. Det er det som er så fint med låtskriving. At man ikke alltid trenger å styre så masse, men at låter ofte kan ligge å modne i bakhodet. Nå håper jeg at den sangen som ligger på lur snart kommer frem, for nå har det gått litt for lang tid synes jeg. For å komme inn i det kreative hjørnet pusler jeg da i mellomtiden med andre puslesyssler.
Liten puslespilleliste:
 • Kings of convenience – «I don’t know what I can save you from»
 • Kråkesølv – «Den som vingla»
 • Rebekka Karijord – «Use my body while it´s still young»
 • Django Reinhardt- «Djangos Tiger»

Reklame

2 kommentarer om “Pusletid

 1. Ståle 21. januar 2013 kl. 22:35

  «Den som vingla» er den fineste Kråkesølv-låta.

  Liker

 2. Helene 22. november 2012 kl. 10:46

  Kjenner meg igjen i både puslingen og låtskrivingen 🙂 Det finnes alltid noen små snutter som aldri vil «gifte seg» med noen andre deler, som vi pleier å si det, men plutselig, kanskje etter mange år, så finner man en annen den passer sammen med. I mellomtiden er det som regel en god del som har kommet til verden på letter vis 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s